Ga naar de inhoud

Coronacrisis

15 mei  2020

Beste bezoekster of bezoeker,
 
Hopelijk gaat het goed met je tijdens deze coronacrisis, waarin de samenleving  eerder dit jaar wereldwijd is gestort.

De huidige coronapandemie en de in dit verband door vele overheden genomen bestrijdingsmaatregelen hebben het leven voor velen acuut en zeer ingrijpend veranderd.

Zo zijn essentiële zaken voor menigeen opeens in het geding, zoals gezond zijn en blijven, alsmede het voorzien in eigen levensonderhoud.
Personen, die het tot voor kort niet van zichzelf hadden gedacht, hebben tijdens deze coronacrisis opeens hulp nodig van anderen, zelfs van vreemden.

In zeer brede kring zijn er grote zorgen over de eigen gezondheid en die van dierbaren. Ook is het voor velen onzeker of ze werk en inkomen kunnen behouden.
Voor velen zijn essentiële vragen gerezen, zoals “Wat te doen?”, “Hoe nu verder?”.
Dit geldt, wereldwijd, voor jong en oud, alleenstaanden en gezinnen, gezonde personen en zieken, arm en rijk.
 
Ingrijpende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden en we zijn, figuurlijk gesproken, in de woestijn beland; een omgeving die niet zonder gevaar is, zoals ook enkele bijbelverzen van motto 27 duidelijk maken.
Helaas tasten wereldleiders en andere leiders evenals de deskundigen volledig in het duister, als het gaat om het vinden en geven van de oplossing. Ze zijn niet in staat te zeggen welke weg de juiste is om te gaan.
Ieder land vaart zijn eigen koers; ieder daarbij hopend op een zo gunstig mogelijk resultaat voor vooral eigen bevolking en bedrijfsleven.
 
Gelukkig zijn er in deze coronacrisis velen die zich onbaatzuchtig, direct of indirect, inzetten voor hun naasten; voor hen zorgen, hen opvangen, voor hen klaarstaan en hen steunen.
Voor zoveel medemenselijkheid ben ik dankbaar. Als je in dit opzicht iets met me wilt bespreken, stuur me dan gerust hierover een email (info@christelijkisliefdevol.nl).
 
Het duurt nog wel even voordat deze coronacrisis voorbij is.
En daarna werkt het in sociaal en economisch opzicht hoogst waarschijnlijk nog enige tijd na.
Met dat in gedachten, wens ik jou en je dierbaren een goede gezondheid toe en veel sterkte.
En Gods zegen om de huidige coronapandemie en de gevolgen ervan te doorstaan.
 
Een hartelijke groet van
roy