Ga naar de inhoud

Motto 14

Een rotsvast vertrouwen in God; bevrijding door verandering (een paasgedachte)


Dit motto is gebaseerd op onder meer de volgende bijbelverzen:

“Van toen aan begon Jezus Zijn discipelen te laten zien dat Hij naar Jeruzalem moest gaan en veel zou moeten lijden van de kant van de oudsten en de overpriesters en de schriftgeleerden, en dat Hij gedood zou worden en op de derde dag zou worden opgewekt.”, volgens Mattheüs 16: 21, HSV.

“Daarop riep Jezus hen bij zich en zei: (…) Want ook de Mensenzoon is niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen en zijn leven te geven als losgeld voor velen.’”, volgens Marcus 10: 42-45, WV.

“In die tijd kwamen de leerlingen bij Jezus (…) Hij riep een kind, zette het in hun midden en zei: ‘Ik verzeker jullie, als je niet verandert en wordt als kinderen, kom je het koninkrijk der hemelen niet eens binnen.”, volgens Matteüs 18: 1-3, WV.

“Jezus antwoordde (…): Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Als iemand niet opnieuw geboren wordt, kan hij het Koninkrijk van God niet zien. Nicodemus zei tegen Hem: Hoe kan een mens geboren worden als hij oud is? (…) Jezus antwoordde: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u:  Als iemand niet geboren wordt uit water en Geest, kan hij het Koninkrijk van God niet binnengaan.”, volgens Johannes 3: 3-5, HSV.

“Toen ze op het zogeheten Schedelveld kwamen, sloegen ze Hem daar aan het kruis (…) Jezus sprak: ‘Vader, vergeef het hun, want ze weten niet wat ze doen.’ (…) Toen riep Jezus luidkeels: ‘Vader, in uw handen beveel Ik mijn geest.’ Na deze woorden stierf Hij.”, volgens Lucas 23: 33-46, WV.

“Maar de engel antwoordde en zei tegen de vrouwen: U hoeft niet bevreesd te zijn,  want ik weet dat u Jezus zoekt, Die gekruisigd was. Hij is hier niet, want Hij is opgewekt, zoals Hij  gezegd heeft. Kom, zie de plaats waar de Heere gelegen heeft. “, volgens Mattheüs 28: 5-6, HSV.

“Vertrouw op de HEER met heel je hart en vertrouw niet op je eigen inzicht. Denk aan Hem op al je wegen en Hij zal je paden effenen. “: Spreuken 3: 5-6, WV.