Ga naar de inhoud

Motto 16

Een hart van goud uit Gods liefde voor jou en je naaste


Dit motto is gebaseerd op onder meer de volgende bijbelverzen:

“Verzamel geen schatten voor u op de aarde … maar verzamel schatten voor u in de hemel, waar geen mot of roest ze verderft, en waar dieven niet inbreken of stelen;  want waar uw schat is, daar zal ook uw hart zijn.”, volgens Mattheüs 6: 19-21, HSV.

“(…) Want uit de overvloed van het hart spreekt de mond. De goede mens brengt goede dingen voort uit de goede schat van het hart, en de slechte mens brengt slechte dingen voort uit de slechte schat.”, volgens Mattheüs 12: 34-35, HSV.

“Ik zal u een nieuw hart geven en een nieuwe geest in u uitstorten; Ik zal het stenen hart uit uw lichaam verwijderen en u een hart van vlees geven. Mijn geest zal Ik in u uitstorten en Ik zal ervoor zorgen dat u mijn wetten nakomt en mijn voorschriften nauwkeurig onderhoudt.”: Ezechiël 36: 26-27, WV.

“Het kwade haten is vrees voor de HEER. Ik haat hoogmoed, verwaandheid, wangedrag en een mond vol slinkse woorden.”: Spreuken 8: 13, WV.

“Wie zijn naaste veracht, zondigt, maar welzalig is hij die zich over ellendigen ontfermt.”: Spreuken 14: 21, HSV.

“Wie geduldig is, heeft veel inzicht, maar wie kortaangebonden is, verheft de dwaasheid.”: Spreuken 14: 29, HSV.

“Wie een arme onderdrukt, beledigt zijn maker; wie zich over een noodlijdende ontfermt, brengt Hem eer.”: Spreuken 14: 31, WV