Ga naar de inhoud

Motto 26

God is met ons, alle dagen; het volledig gericht zijn op Hem maakt christelijk liefdevol (een paasgedachte)


Dit motto is gebaseerd op onder meer de volgende bijbelverzen:

“Daarom ging Jezus verder: ‘Wanneer u de Mensenzoon omhoog geheven hebt, dan zult u begrijpen dat Ik het ben en dat Ik niets uit Mijzelf doe; alleen datgene wat de Vader Mij geleerd heeft, dat verkondig Ik.  En Hij die Mij gezonden heeft is met Mij: Hij laat Mij nooit alleen, omdat Ik altijd doe wat Hem welgevallig is.’”, volgens Johannes 8: 28-29, WV.

“U hebt gehoord dat Ik tegen u gezegd heb: Ik ga heen maar kom weer naar u toe. (…) Mijn Vader is meer dan Ik.”, volgens Johannes 14: 27-29, HSV.

“Jezus antwoordde en zei tegen hem: Als iemand Mij liefheeft, zal hij Mijn woord in acht nemen; en Mijn Vader zal hem liefhebben, en Wij zullen naar hem toe komen en bij hem intrek nemen.”, volgens Johannes 14: 23, HSV.

En Jezus antwoordde en zei tegen hen: Heb geloof in God.
Want, voorwaar, Ik zeg u: wie tegen deze berg zal zeggen: Word opgeheven en in de zee geworpen, en niet zal twijfelen in zijn hart, maar zal geloven dat wat hij zegt, gebeuren zal, het zal hem gebeuren wat hij zegt.
Daarom zeg Ik u: alles wat u biddend begeert, geloof dat u het ontvangen zult, en het zal u ten deel vallen.”, volgens Markus 11: 22-24, HSV.

“HEERE, luister naar mijn gebed, laat mijn hulpgeroep tot U komen.
Verberg Uw aangezicht niet voor mij; neig Uw oor tot mij op de dag van mijn benauwdheid;
op de dag dat ik roep, verhoor mij spoedig.”: Psalm 102, 2-3, HSV.

“De HEERE zei: (…) Immers, Abraham zal zeker tot een groot en machtig volk worden, en alle volken van de aarde zullen in hem gezegend worden.”:  Genesis 18: 17-18, HSV.

“Zie, Mijn Knecht, Die Ik ondersteun,
Mijn Uitverkorene, in Wie Mijn ziel een welbehagen heeft;
Ik heb Mijn Geest op Hem gelegd.
Hij zal tot de heidenvolken het recht doen uitgaan.
Ík, de HEERE, heb U geroepen in gerechtigheid,
Ik zal U bij Uw hand grijpen,
Ik zal U beschermen en Ik zal U stellen
tot een verbond voor het volk, tot een licht voor de heidenvolken,
om blinde ogen te openen,
om gevangenen uit de kerker te leiden,
uit de gevangenis wie in duisternis zitten.”: Jesaja 42: 1, 6-7, HSV.

“maar op de eerste dag van de week gingen ze ’s morgens heel vroeg naar het graf, met de kruiden die ze hadden klaargemaakt.  Ze vonden de steen weggerold van het graf  en gingen naar binnen, maar vonden er het lichaam van de Heer Jezus niet. Ze wisten niet wat ze ervan moesten denken. Opeens stonden er twee mannen voor hen in stralend witte kleren. Daar schrokken ze van en ze sloegen hun ogen neer, maar zij zeiden: ‘Waarom zoekt u de levende bij de doden? Hij is niet hier, Hij is tot leven gewekt. (…)”, volgens Lucas 24: 1-6, WV.

“Alle volken, zing een lied voor de HEER,
alle landen, verheerlijk de HEER.
Zijn liefde reikt ver boven ons uit,
de trouw van de HEER kent geen grenzen. Halleluja”: Psalm 117, WV.